Најновије

Вукомановић и Буркхард о значају људске димензије ОЕБС-а ОЕБС

Шеф сталне скупштинске делегације у Парламентарној скупштини ОЕБС-а Дијана Вукомановић разговарала је са шефом Мисије ОЕБС у Србији Петером Буркхардом, са којим се сагласила да је изузетно значајна “људска димензија” те организације и промоција људских и мањинских права. На састанку у Дому Народне скупштине, којем су присуствовали и чланови српске делегације Мехо Омеровић и Гордана Чомић, указано је и на значај улоге мисија ОЕБС на терену, као и на који начин би се њихове активности модификовале у складу са потребама и изазовима са којима се земље учеснице сусрећу.

На састанку се разговарало о улози и активностима сталне делегације Скупштине током председавања Србије ОЕБС-ом и о предлозима за заједничке активности парламента и Министарства спољних послова током ове године. Обострано је указано на значај и улогу парламентараца у институцијама ОЕБС када је реч о промоцији темељних принципа на којима се та организација заснива, а било је речи и о једном од приоритетних циљева председавања Србије – промоцији сарадње и дијалога земаља Западног Балкана.

Чланови сталне делегације указали су и на значајну улогу скупштине током српског председавања ОЕБС-ом и изнели предлоге за унапређење сарадње са Мисијом, посебно у области људских права и права мањина.

Извор: Танјуг