Најновије

Конститутивна седница Статутарне комисије СПС Вести

Данашњом Конститутивном седницом Статутарне комисије настављено је заокруживање највиших органа Социјалистичке партије Србије. Једногласно је поново изабран адвокат Миљкан Карличић за председника.

“Социјалистичка партија Србије баштини традиције аутентичне српске левице још од пре једног и по века којој су иманентни унутар партијска демократија , политичко јединиство и залагање за социјалну демократију у духу европске левице”, изјавио је председник Статутарне комисије СПС Миљкан Карличић.

Карличић је овом приликом истакао да је Статутарна комисија независни самостални орган Парије, изабран на 9. Конгресу СПС.

“Статут који је усвојен на Конгресу је формално ступио на снагу након објављивања у Министарству државне управе и локалне самоуправе”, истакао је Карличић.

Према његовим речима, он представља гарант статутарности и њеног демократског устројства чије су одлуке односно тумачења коначна.

“Статутарна комисија прати примену Статута у свим организационим јединицама СПС, предлаже мере за боље и организованије деловање и изриче дисциплинске мере ”, истакао је Карличић и додао да је Статутарна комисија једина која је овлашћена да тумачи одредбе Статута.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

ГЛАВНОГ ОДБОРА СПС

Категорије: Вести