Најновије

Дачић са посланицима Бундестага Вести

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је посланике немачког Бундестага и чланове Посланичке групе пријатељства Савезне Републике Немачке и Југоисточне Европе.

Министар Дачић информисао је саговорнике о председавању Републике Србије ОЕБС-у, приоритетима и предстојећим активностима као председавајућег, али и о изазовима пред којима се та организација налази. Посебно је истакао рад Тројке ОЕБС-а, коју чине Швајцарска, Србија и Савезна Република Немачка, изражавајући задовољство сарадњом са швајцарским и немачким колегом.

Шеф српске дипломатије упознао је саговорнике са током преговора Београда и Приштине у Бриселу, појашњавајући суштину постигнутог договора о правосуђу и том приликом подвукао да тек предстоји решавање бројних других питања.

Такође, министар Дачић обавестио је немачке посланике о реформама које спроводи Влада Србије са циљем стварања повољног амбијента за пословања и инвестиције.

Изражавајући задовољство развојем билатералних односа две земље, министар Дачић нагласио је спремност Србије да унапређује свеукупну сарадњу са Немачком, која је један од најважнијих економских партнера Србије.

Извор: Министарство спољних послова