Pomoć poplavljenom području oko 90 miliona dinara Vesti

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković obišla je poplavom ugrožena područja u okolini Vranja, kao i nasipe koji su probijeni tokom januarskih poplava. „Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine će zajedno sa Vladom Republike Srbije u skladu sa mogućnostima pomoći Vranju i okolini. Očekujemo da će za saniranje nasipa biti obezbeđeno oko 90 miliona dinara i da će sanacija započeti za oko mesec dana“, rekla je Bogosavljević Bošković prilikom obilaska tih područja i dodala da je i na poljoprivrednim površinama naneta velika šteta ali da je za oštećena poljoprivredna gazdinstva obezbeđeno seme za zasejavanje kukuruza, kao i sadni materijali voća i seme povrća.

Bogosavljević Bošković se obratila poljoprivrednim proizvođačima u zgradi lokalne samouprave u Vranju rekavši da je poljoprivreda jedan od važnijih sektora i da se u ovakvim situacijama svi moraju uhvatiti u koštac sa problemima kao i da uvek treba razgovarati i tražiti nove mogućnosti.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić rekao je da je zadovoljan brzom reakcijom Vlade Republike Srbije i Direkcijom za vode Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine kojom se pomoglo ugroženom području u tom kraju. Bogosavljević Bošković je sa svojim saradnicima obišla most u selu Korbevac kao i teren za vodosnabdevanje na brani „Prvonek“.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine

Kategorije: Vesti|Ministri