Најновије

Оснивачка скупштина ПО ФОЖ у Војводини Форум жена

 

На Оснивачкој скупштини Покрајинске организације Форума жена у Војводини која је одржана 7. марта 2015. године у Конгресном центру Мастер у Новом Саду, за председницу је изабрана Весна Бјелић Француски, а за секретара Председништва Весна Јовицки. Oко три стотине делегаткиња и гошћи данас је изабрало и 11 чланица Председништва Форума жена у Војводини. То су: проф. др Бранислава Белић, Весна Богичевић, Радмила Тодоровић, Јелена Лопушина, Снежана Бајчета, Тања Звекић, Ружица Јовановић, Маја Бабић, мр медицинских наука др Бранислава Станимиров, Зорка Балаћ и Сузана Исаковић.

Делегаткиње данашње Оснивачке скупштине Форума жена у Војводини, посебног облика деловања и организовања који је установљен Статутом Социјалистичке партије Србије, усвојиле су и План активности, а на једној од наредних седница Председништва изабраће потпредседницу.

Обраћајући се присутним делегаткињама и гошћама потпредседница Форума жена Социјалистичке партије Србије др Дијана Вукомановић је истакла да жене треба да буду гласније, да смелије показују своју снагу, мудрост, способност, образовање.“Кључна реч сада није само оснаживање, већ умрежавање, да нас буде све више, да се помажемо и радимо тимски. Само заједно можемо постићи циљеве, јер се политика брзо мења и мислим да смо ми жене тим променама прилагодљивије. Хоћемо да жене буду више вредноване за свој рад. У Социјалистичкој партији Србије ми смо уважене и имамо подршку, а борићу се да буде још боље“.

Поздрављајући делегаткиње и гошће председник Покрајинског одбора СПС у Војводини Душан Бајатовић је позвао жене да покажу своју енергију, јер су успешне и доказале су се у пословима које обављају. Социјалистичка партија Србије, ка враћању победничког духа, не може без жена и без младих. То су два важна елемента организационих промена у нашој партији. Доказано је да су жене посвећеније и оданије и у животу и у политици, а млади спремни да следе идеје левице.

„Хоћу да нас терате да будемо бољи, да будете нови мотор у СПС-у. Управо сте ви нових 7 до 10 одсто гласова у Војводини које смо за овом говорницом обећали на нашој Покрајинској конференцији и нашој партији и председнику Ивици Дачићу. Хоћу да будете критичне, да не заборавите на солидарност са најугроженијима, а њих је много у Србији, а ми ћемо у Покрајинском одбору СПС учинити све да вам помогнемо. Жене мора да заузму ново место и у политици и у СПС-у. То зависи од вас. Ја у то верујем и очекујем да са вама дођемо до нашег заједничког циља – до победе“, рекао је председник Бајатовић.

Захваљујући на избору, председница Покрајинске организације Форума жена Војводине Весна Бјелић Француски је истакла да ће Председништво радити тимски и да ће наћи начин да афирмише сва питања на која жене у Србији треба да одговоре. Родна равноправност, положај жене у породици, економско оснаживање и статус на послу, али и политички ангажман, биће свакако међу питањима којима ће се бавити. У активностима неће заборавити ни хуманост и солидарност са најосетљивијим категоријама становништва, а то су деца и стари.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА ПО СПС
У ВОЈВОДИНИ

Категорије: Форум жена