Најновије

Социјалисти обележили годишњицу смрти Слободана Милошевића Вести

На девету годишњицу смрти Слободана Милошевића пријатељи  и партијски саборци су посетили његов гроб и одали му почаст. У  делегацији СПС  били су чланови Главног одбора и народни посланици Милутин Мркоњић, Милетић Михајловић и Ђорђе Чабаркапа,  као и многобројни социјалисти Браничевског округа и чланови удружења “Слобода”. Делегацију Пожаревца предводили су градоначелник Миомир Илић и председник Градског одбора СПС Слободан Јовић.

Обраћајући се присутним новинарима Мркоњић је рекао да људи из врха државе који су били Милошевићеви сарадници у разним фазама треба да створе услове да се врати његова породица у земљу и да може напокон да дође на гроб Слободана.

“То јесте обавеза државе и грађана према делу и лику Слободана Милошевића. На томе инсистирам ја и СПС – нагласио је Мркоњић оценујући да је “Милошевић био наш највећи државник, вероватно највећи после Тита. Волео бих да и он може бити сахрањен у Алеји почасних грађана”.

Више стотина житеља Браничевског округа и Србије као и представници политичких странака и удружења посетило је  у Пожаревцу гроб Слободана Милошевића, бившег председника СРЈ, и полагањем венаца и свежег цвећа обележили девету годишњицу његове смрти. 

Фото: Блиц

Категорије: Вести