SPS uskoro prepoznatljiv politički faktor u NS Lokal

Predsednik Pokrajinskog odbora Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović izjavio je da je novosadska organizacija SPS napravila veliki pomak i ukazao da će, po okončanju Izborne konferencije odbora, SPS biti prepoznatiljiv politički faktor u tom gradu. Bajatović je na sednici Izborne konferencije rekao da će nakon zavrsetka izborne konferencije, koja je održana u Kongresnom centru Novosadskog sajma, SPS u Novom Sadu imati potpuno novu organizaciju. „Iz osnova će se promeniti naš način i metod rada i bićemo prepoznatljiv politički faktor u Novom Sadu“, rekao je Bajatović.

On je naglasio da je prezadovoljan što će novosadski odbor te stranke biti sačinjen od izuzetno mladih ljudi i velikog broja pripadnica lepšeg pola. „Želimo da SPS bude prepoznatljiv u gradu, a kako nam je plan da na predstojećim pokrajinskim izborima osvojimo najmaje 20 procenata glasova, želja nam je da to postignemo sa valjanim kadrovima koji će večeras stupiti na scenu“, rekao je Bajatović.

On je ocenio da će na narednoj sednici Skupštine grada Novog Sada SPS definitivno potvrditi partnerski odnos sa vladajućom koalicijom u Novom Sadu. „Koalicioni dogovor nije sklopljen sa pojedincima, već sa strankom i ja sam presrećan što su svi koalicioni partneri potvrdili da žele da sarađuju sa SPS-om“, kazao je Bajatović. Predsednik vojvođanskih socijalista je najavio da će u naredne dve nedelje SPS završiti formiranje izbornih štabova u svim opštinama na teritoriji Vojvodine jer je to, kako je rekao, neophodno pošto su pokrajinski izbori sve bliži.

Narodni poslanik i član Glavnog odbora SPS prof. dr Žarko Obradović takođe smatra da izborna konferencija predstavlja početak nove akvitnosti SPS u Novom Sadu. „Ovo je priprema za novi posao koji nas čeka ne samo unutar vladajuće koalicije u gradu, veći i za pripreme za nove izbore koji su pred nama“, rekao je Obradović. On je kazao da se SPS uvek zalagao za lepši i bolji Novi Sad i za bolje uslove života njegovih građana i da će se to činiti i ubuduće.

Novi predsednik Gradskog odbora SPS Novog Sada je Slobodan Cvetković, dosadašnji sekretar Pokrajinskog odbora socijalista, odlučeno je na Izbornoj skupštini tog odbora. Cvetković je na tu funkciju jednoglasno izabran na Izbornoj konfrenciji Gradskog odbora SPS Novi Sad.

Po završetku konferencije, Cvetković je rekao Tanjugu da novosadske socijaliste očekuje mnogo posla i rada s obzirom da je predizborna godina i da stranka želi da ostvari značajan izborni razultat na lokalnim i pokrajinskim izborima. „Ubuduće ćemo mnogo više biti eksterno orjentisani, odnosno okrenuti članstvu i njegovom proširenju, za razliku od prethodnog sastava Gradskog odbora koji se suviše bavio sobom i unutar stranačkim pitanjima“, precizirao je on.

Cvetković je dodao da novi Gradski odbor SPS ima 91 člana i da je u mnogome izmenjena strukutra članstva. „Sada se u Gradskom odboru nalazi nešto više mladih, a i polna zastuljenost je mnogo ravnopravnija nego što je to bilo ranije“, rekao je novi šef novosadskih socijalisa.

Na izbornoj skupštini pored izbora Cvetkovića, izabrani su i tri potpredsednika, Izvršni odbor Gradskog odbora i sekretar Izvrnog odbora Gradskog odbora.

Izvor: Tanjug

Foto: SPS

Kategorije: Lokal