Srbija neguje prijateljske odnose sa zemljama jugoistočne Azije Vesti

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa ekspertom za međunarodne odnose i nekadašnjim visokim funkcionerom Ministarstva spoljnih poslova Singapura Kišorom Mahbubanijem. Dačić i Mahbubani, koji je bio i predsedavajući SB UN u dva navrata i dekan Škole za javnu politiku „Li Kvan Ju“ Nacionalnog univerziteta u Singapuru, razmenili su mišljenja o globalnim pitanjima i izazovima, kao i o načinima unapređenja regionalnog i svetskog mira i bezbednosti.

U razgovoru je istaknuto da Srbija neguje odnose prijateljstva i uzajamnog razumevanja sa zemljama jugoistočne Azije, a posebno je zainteresovana za to da na svom putu reformi usvaja iskustva Singapura kao uspešnog primera ekonomskog lidera u regionu.

VUK JEREMIC, KISOR MAHBUBANI I IVICA DACIC

Dačić je tom prilikom istakao doprinos eksperata poput Kišora Mahbubanija produbljivanju saradnje Srbije i Singapura.  On je, takođe, uticajnom diplomati uputio čestitke na objavljivanju knjige „Velika konvergencija: Azija, Zapad i logika jednog sveta“ na srpskom jeziku, u izdanju Centra za međunarodne odnose i održivi razvoj.

Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

Foto: Tanjug

Kategorije: Vesti|Ministri

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.