Domu u Jabuci uručeno 100 setvenih jedinica kukuruza Vesti

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin uručili su 100 setvenih jedinica kukuruza Domu za lica ometena u mentalnom razvoju “Srce u jabuci” iz Jabuke kod Pančeva.

Ministarka Bogosavljević Bošković rekla je da je to ministarstvo pokrenulo akciju pomoći ustanovama socijalne zaštite uoči prolećne setve, kako bi im se pomoglo da zasade i obrade zemljište. Ona je rekla da je za te ustanove obezbeđeno 400 setvenih jedinica semena kukuruza, kao i 300 kilograma semenskog materijala soje.

11080574_888827954514324_2389435118811969113_o

Bogosavljević Bošković je nakon obilaska ustanove “Srce u jabuci”, rekla da ta ustanova funkcioniše izvanredno, jer je u okviru svog rada osmislila i poljoprivredne delatnosti. „Ovo je neobičan i pozitivan primer kako se može odgovornim odnosom prema korisnicima, ali i društvu, omogućiti dobar rad“, rekla je ministarka poljoprivrede i dodala da je veoma važno i što su korisnici tog doma uključeni u proces proizvodnje.

Izvor: Tanjug

Foto: Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine

Kategorije: Vesti|Ministri

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.