Најновије

Србија и Алжир традиционални пријатељи Вести

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас амбасадора Демократске Народне Републике Алжир у Републици Србији Абделхамид Шебшуба. 
Министар Дачић је пожелео добродошлицу амбасадору Шебшубу и осврнувши се на традиционално добре односе две земље констатовао да постоји простор за даље унапређење и интензивирање политичких, економских и осталих видова билатералне сарадње.

Истичући интерес Србије да развија сарадњу у свим областима где за то постоје могућности, шеф српске дипломатије указао је на потребу даљег заједничког ангажовања на конкретним пројектима, укључујући организовање састанка Мешовитог комитета, наставак сарадње у пројектима водопривреде, као и у области одбране.

Амбасадор Шебшуб захвалио се на пријему и уз констатацију да су односи Србије и Алжира на високом нивоу, нагласио значај даљег јачања билатералне сарадње на политичком и економском нивоу. Изразио је задовољство ангажовањем српских компанија у инфраструктурним пројектима у Алжиру и апострофирао добру сарадњу у области одбране.

На међународном плану, две земље деле исте или сличне ставове, а Алжир остаје привржен принципијелној позицији по питању непризнавања једнострано проглашене независности Косова и Метохије.

На крају разговора, министар Дачић је амбасадору Шебшубу пожелео успешан мандат и пренео уверење да ће се наставити добра сарадња.

Извор: Министарство спољних послова