Најновије

Дачић: Оштра реакција на сваки покушај дестабилизације Вести

Министар спољних послова Ивица Дачић поручио је да је Србија спремна да заштити националне и државне интересе и да оштро реагује на сваки покушај дестабилизације, оцењујући и да је покушај дестабилизације Македоније – покушај дестабилизације читавог региона.

“Србија је спремна да врло оштро реагује на сваки покушај дестабилизације Србије, уношење разних националних сукоба, терористичких аката и нико не треба да покушава да се игра са државом Србијом”, рекао је Дачић новинарима у Центру “Сава”, где је присуствовао обележавању 10 година постојања ПУПС.

Шеф српске дипломатије наводи и да то што је Србија за регионалну сарадњу и то што конструктивно прилази разним врстама дијалога у Бриселу не значи да је то њена слабост, већ напротив – њена снага.

Србија, како је истакао, најоштрије осуђује инциденте у Македонији, наводећи да је сваки покушај дестабилизације Македоније покушај дестабилизације читавог региона.
“За Србију је од самог почетка наговештаја оваквих инцидената било важно да се због мира и стабилности целог региона задржи стабилна политичка и безбедносна ситуација  у Мекедонији”, истакао је Дачић.

Поручује и да је за то неопходна подршка читаве међународне заједнице, као и да ће Србија наставити  да пружа подршку стабилности региона.

Дачић је додао да ће следеће недеље у Македонију отићи специјални представник председавајућег ОЕБС за западни Балкан амбасадор Жерар Штудман и  шеф радне групе за ОЕБС при Министарству спољних послова Дејан Шапоњић и да ће Србија уложити максимум напора да се допринесе стабилизацији ситуације у Македонији.

Извор: Танјуг