Србија је у потпуности свесна сложености ситуације у савременој Европи и свету ОЕБС

Србија је у потпуности свесна сложености ситуације у савременој Европи и свету и даје све од себе да спроведе све надлежности и одговорности као председавајућа ОЕБС-у, изјавила је шефица делегације Србије у Парламентарној скупштини ОЕБС-а Дијана Вукомановић.

На почетку дводневног семинара српских и међународних парламентараца на тему “Мисије ОЕБС-а на терену и њихова будућност”, Вукомановић је рекла да се настоји да се истраже нове методе очувања мира у циљу спречавања или решавања актуелних или потенцијалних нових сукоба.

“Морамо дати обећање да мир нема алтернативу”, поручила је Вукомановић и додала да су се парламентарци окупили на семинару како би разговарали о томе колико је снажан и важан ОЕБС, као и ПС ОЕБС, у савременом евроазијском и евроатлантском региону, као и у општој светској арени.

Додала је да парламентарци из региона ОЕБС улазе у ново партнерство са организацијама цивилног друштва као и са истраживачким и научним институцијама.

Тиме се, навела је, отвара ново поглавље у даљем развоју и јачању капацитета ОЕБС-а у суочавању са новим компликованијим изазовима 21. века у еворазијском и евроатлантском региону.

На скупу у Скупштини Србије је поручено да никада не треба одустати од даљег унапређења заједничких страндарда ОЕБС-а у погледу спречавања и решавања сукоба, борбе против тероризма, развијања демократије и људских и мањинских права.

Извор: Танјуг
Фото: ОЕБС

Категорије: ОЕБС