Forum žena u rodnom mestu Đure Jakšića Forum žena

Predsedništvo Foruma žena Vojvodine i Forum žena u Novoj Crnji organizovali su sastanak u spomen kući Đure Jakšića u Srpskoj Crnji.

Pored članica FOŽ-a, predstavnica udruženja žena „Tiski cvet“ u Molu i „Livađanke“ u Novoj Crnji, kao i narodna poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srbije Gordane Topić, učestvovao je Izvršni odbor OO SPS u Novoj Crnji na čelu sa predsednikom Miletom Todorovim, predsednikom Skupštine opštine Rankom Brborićemi, odbornicima SPS u SO Nova Crnja, a u prisustvu sekretara IO PO SPS u Vojvodini Ivana Đokovića.

Gosti su upoznati sa dosadašnjim aktivnostima socijalista u ovoj opštini, kao i budućim planovima  u skladu sa zadacima koje treba realizovati u predizbornoj godini.

Predsednica Foruma žena u Vojvodini Vesna Bjelić-Francuski je zahvaljujući domaćinima na lepom prijemu i osmišljenom boravku, istakla da je prošlo stotinu dana od formiranja Foruma žena u Vojvodini i da se u proteklom periodu radilo na tome da se promoviše i afirmiše učešće žena u politici, jer je politika i ženski posao.

„Organizovale smo zanimljive susrete i korisne tribine u Somboru i Apatinu, a danas ovde kod vas, i naš cilj je da, idući Vojvodinom, doprinesemo da u svakom našem MO postoji i odbor Foruma žena, a imamo u Vojvodini skoro 600 Mesnih odbora. Jasno je da angažovanjem dve, do dve i po hiljade žena na ovaj način, možemo u saradnji sa mladima, da ispunimo obećanje koje smo svi zajedno shvatili kao najvažniji cilj – da poboljšamo izborni rezultat socijalista u Vojvodini. Forum žena, ravnopravan je deo Socijalističke partije Srbije i samo ako jedinstveno radimo, možemo postići uspeh“, istakla je predsednica FOŽ u Vojvodini.

Sekretar IO PO SPS u Vojvodini Ivan Đoković je preneo svima pozdrave predsednika PO SPS Dušana Bajatovića i njegovu podršku ženama u radu na terenu.

Gošće su obišle rodnu kuću Đure Jakšića, podsetivši se njegove velike i neostvarene ljubavi prema Mili Popović koju je ovekovečio i u pesmama i na slikama, zatim crkvu Svetog Prokopija u kojoj je deo ikonostasa sa nekoliko autentičnih ikona uradio 1853. godine Đura Jakšić, a potom su ostatak dana provele u termalnoj banji Mako u Mađarskoj.

Izvor: PO SPS Vojvodina

Kategorije: Forum žena

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.