Sporazum u Makedoniji – korak napred u pravom smeru OEBS

Predsedavajući OEBS-u, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić pozdravio je sporazum političkih lidera o merama na prevazilaženju političke krize u Makedoniji i obećao podršku OEBS-a za njegovu implementaciju. „Ovo je korak napred u pravom smeru za državu, koja doprinosi stabilnosti u regionu kao celini. To potvrđuje posvećenost političkih lidera preduzimanju važnih koraka na jačanju demokratskih procesa i izgradnji poverenja naroda u institucije”, naveo je Dačić, saopšteno je iz OEBS-a.

„Komesaru EU Johanesu Hanu i njegovim partnerima treba čestitati zbog njihove uloge u pomaganju ovakvom razvoju događaja”, istakao je Dačić. „Pozivam sve strane da primene ovaj sporazum u potpunosti i dobroj veri. Dodatno, OEBS je spreman da ponudi svoju stručnost. Posebno važni biće prevremeni izbori u aprilu naredne godine, koji treba da ispune međunarodne standarde”, dodao je Dačić.

Lideri četiri najveće partije u Makedoniji su, posle višečasovnih pregovora uz posredovanje komesara Hana, postigli dogovor za izlazak zemlje iz političke krize.

Izvor: Tanjug

Kategorije: OEBS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.