Pirotski SPS obeležio 25 godina postojanja i rada Lokal

Na svečanosti povodom obeležavanja 25 godina postojanja i rada Socijalističke partije Srbije, predsednik pirotskih socijalista Vidojko Panajotović je članovima i gostima rekao da je SPS za 2,5 decenije postojanja preživela razne promene u Srbiji – od obavljanja apsolutne vlasti do petogodišnje opozicione borbe u Pirotu.

 – Preživeli smo i 5. oktobar 2000. godine i promenu državnog uređenja, povratak iz socijalizma u kapitalizam, i to u onaj najgori, liberalni. Preživeli smo hapšenje i izručenje prvog predsednika SPS-a Slobodana Miloševića Hagu i njegovo ubistvo. Preživeli smo i pretnje i progone i svakim danom smo bili jači. Našu partiju posle 5. oktobra napustilo je dosta članova, i ja im se zahvaljujem. Ostali smo mi, sačuvali partiju, da bi oni imali gde da se vrate, a vraćaju se – rekao je Panajotović.

On je dodao da je dolaskom Ivice Dačića na čelo SPS-a i prilagođavanjem programa SPS-a vremenu u kome živimo, postala savremena evropska partija, jedina levica u Srbiji. – Pokazali smo a i danas pokazujemo da Srbija ne može bez SPS-a. Naša Opštinska organizacija u Pirotu svojim delovanjem postala je faktor stabilnosti koja je svojim dobrim i promišljenim odlukama pokazala političku zrelost i želju da opština Pirot postane moderna i savremena opština u koju se mladi vraćaju i u kojoj se vlast dobija na izborima, a ne na raznim političkim trgovinama, ucenama i pretnjama. Postali smo spoj mladosti i iskustva. Zato nas je sve više i više. Ubeđen sam da ćemo na predstojećim izborima imati odlične rezultate. Otvoreni smo za saradnju sa svima koji žele dobro Pirotu i Piroćancima i koji poštuju SPS – rekao je Panajotović.

Izvor: Blic

Kategorije: Lokal

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.