Dačić u Minsku na sastanku Trilateralne kontakt grupe OEBS

Predsedavajući OEBS-u, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prisustvovao je u Minsku sastanku Trilateralne kontakt grupe i razgovarao je sa koordinatorima radnih grupa koje se, pod njenim okriljem, bave sprovođenjem odredaba Paketa mera za implementaciju sporazuma iz Minska.

“Želim da zahvalim Belorusiji na gostoprimstvu Trilateralnoj kontakt grupi i radnim grupama koje su formirane. Veliki je doprinos Belorusije, zbog činjenice da su mnogi mirovni sporazumi postignuti ovde u Minsku.

Moja poseta Minsku je u vezi sa mojom namerom da u ime Trojke OEBS-a, u ime nemačkog i švajcarskog ministra i u svoje ime, prenesem naše stavove vezano za mirovni proces u i oko Ukrajine.

Moja želja je da podstaknemo i damo dodatni impuls za mirovni proces. Raduje me da smo malopre mogli da čujemo da je usaglašeno i dogovoreno povlačenje tenkova i vrste naoružanja do 100 mm. To je značajan impuls za uspešan nastavak mirovnog procesa”, istakao je u izjavi predsedavajući OEBS-u Dačić.

Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

Kategorije: OEBS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.