Ivica Dačić posetio Belorusiju OEBS

Predsedavajući OEBS-u, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić boravi u Belorusiji gde se sastao sa predsednikom Aleksandrom Lukašenkom i ministrom inostranih poslova Vladimirom Makejem.

_-____20150721_1403280828

Ministar Dačić istakao je da su današnji razgovori bili veoma dobri i da su odnosi dve zemlje prijateljski. Šef srpske diplomatije naglasio je i da Srbija želi da se dobri odnosi nastave i u političkoj sferi, ekonomiji, kao i u svim drugim sferama. „Želim da, kao predsedavajući OEBS-u, izrazim veliko zadovoljstvo ulogom koju je Belorusija odigrala, koju i dalje igra, u mirovnom procesu kada je reč o Ukrajini. Ovde se sastaje Trilateralna kontakt grupa, sastaju se šefovi radnih grupa, predstavnici Normandijskog formata, a ovde su postignuti i mnogi dogovori i sporazumi kada je reč o krizi u Ukrajini. Minsk je postao sinonim za mirovni proces oko Ukrajine.

_-____20150721_1303216430

Došao sam da dam podršku Trilateralnoj kontakt grupi i da podstaknem da se postižu dogovori, mali, sitni koraci, ali na kraju i krupni koji će dovesti do prekida ratnih dejstava i prelaženja na politički proces”, istakao je šef srpske diplomatije i predsedavajući OEBS-u Dačić.

Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

Kategorije: OEBS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.