Ministarska konferencija OEBS u decembru u Areni OEBS

Sastanak Ministarskog saveta OEBS-a, na kojem se očekuje više od 1.500 učesnika, biće održan 3 i 4. decembra u Beogradskoj areni. “Još nije poznato koji ministri spoljnih poslova će učestvovati, ali je nesumnjivo da će taj broj biti veliki”, rekao je Ivica Dačić, predsedavajući OEBS-u predstavljajući dosadašnje i planirane aktivnosti povodom sastanka Ministarskog saveta OEBS-a.

Beograd, 14. avgusta 2015 - Ministar spoljnih poslova i predsedavajuci OEBS-u Ivica Dacic, ministar unutrasnjih poslova Nebojsa Stefanovic, ministar odbrane Bratislav Gasic i v.d. generalnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalovic na sastanku Organizacionog odbora na kojem su predstavljene dosadasnje i planirane aktivnosti povodom sastanka Ministarskog saveta OEBS-a. Sastanak Ministarskog saveta OEBS-a, na kojem se ocekuje vise od 1.500 ucesnika, bice odrzan 3 i 4. decembra u Beogradskoj areni. FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / bb *** Local Caption ***

Na konferenciji u Ministarstvu spoljnih poslova, Dačić je rekao da se sastanak Ministarskog saveta OEBS-a organizuje uz najveće mere štednje, podsetivši da je Švajcarska prošle godine za taj događaj potrošila 24 miliona švajcarskih franaka, a da je budžet Srbije tokom predsedavanja OEBS-om tri miliona evra. “Ovaj događaj je politički veoma važan za Srbiju”, rekao je Dačić, koji je i prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova. On je dodao da je Beogradska arena po kriterijumima OEBS-a jedini prostor u Beogradu koji ispunjava sve tehničke i bezbednosne uslove i da će biti veliki izazov da se od tog prostora napravi mesto za politički događaj.

DACIC, GASIC, STEFANOVIC, ODALOVIC

Prema njegovim rečima, Izvršni odbor će u narednim danima razmatrati sva pitanja u vezi sa organizacijom ministarske konferencije. Sastanku Organizacionog odbora su prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar odbrane Bratislav Gašić, v.d. generalnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović.

Izvor: Tanjug

Kategorije: OEBS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.