Veljko Odalović sa ambasadorom Južne Koreje Li Dohunom OEBS

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović primio je ambasadora Južne Koreje Li Dohuna povodom organizacije sastanka Ministarskog saveta OEBS-a predviđenog da se održi 3. i 4. decembra u Beogradu.

Generalni sekretar Odalović informisao je ambasadora Lia o aktivnostima koje smo preduzeli u vezi sa organizacijom kao i potrebama i visokim tehničkim standardima koje ovakav skup podrazumeva.

Ambasador Li obavestio je generalnog sekretara Odalovića da je Ministarstvo spoljnih poslova Južne Koreje odlučilo da donira deo neophodne IT opreme za sastanak Ministarskog saveta.

Takođe, pohvalio je dosadašnje predsedavanje prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića OEBS-u i izrazio želju da šef srpske diplomatije poseti Južnu Koreju iduće godine i prenese iskustva stečena tokom predsedavanja. Ambasador Li preneo želju da Južna Koreja u septembru organizuje konferenciju sa temom „Bezbednost u Istočnoj Aziji”.

Generalni sekretar zahvalio je na odluci korejskog ministarstva da donira IT opremu Ministarstvu spoljnih poslova Srbije za predstojeći Ministarski savet i obavestio da će nakon održane konferencije donirana oprema biti raspoređena u MSP-u kao i drugim državnim organima. Takođe, generalni sekretar Odalović podržao je ideju ambasadora Lia da ministar Dačić poseti Seul nakon završetka predsedavanja OEBS-u sledeće godine.

Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

Kategorije: OEBS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.