Најновије

Дијана Вукомановић у емисији “Нови дан” на Н1 Вести

Шефица Посланичког клуба СПС Дијана Вукомановић каже да је договор Београда и Приштине добра вест за Србе на Косову и Метохији, зато што Срби сада имају нешто што нису имали – институционалну гаранцију. Она каже да сада више нема поделе линијом Ибра на Србе са севера и југа Косова.

“Суживот на Косову функционише, али још има етнички мотивисаног насиља, има много неразјашњених проблема. ЗСО ће решавати животне проблеме. Кључно је да се живот Срба побољша и ЗСО ће то и да учини”, каже Вукомановићева. Она је истакла да нема размимоилажења између председника Републике и Владе Србије о теми решавања проблема Косова.

“Консензус на линији највиших руководилаца постоји када је реч о ЕУ. Зна се ко креира политику Србије, то је Влада, а све аминује Скупштина. Србија нема времена за чекање”, рекла је она. Вукомановићева каже да Србија може да очекује отварање првих поглавља, јер је, како је нагласила, Србија то заслужила, “јер је прескочила све лествице које су биле постављене”.

Коментаришући мађарску полицију која је испалила сузавац на групу миграната, она је рекла да то није добар потез, што је Мађарима и сигнализирано из ЕУ. “Мислим да се све више координира ситуација са избеглицама и да се све боље управља миграцијама. Европа не треба да има страх од нове демографске слике”. Шефица посланика СПС је рекла да ће стићи помоћ и Србији и Македонији, да Србија брзо реагује и да је похваљена за хумани однос према избеглицама.

Извор: Н1