Др Дијана Вукомановић у емисији “Кажипрст” Вести

Нико осим Ивице Дачића није знао да ће историчар Предраг J. Марковић постати потпредседник СПС, рекла је гостујући у емисији “Кажипрст” на ТВ Б92 председница Извршног одбора СПС др Дијана Вукомановић.

“Снага лидера се не види само у убрзаној мобилизацији, види се и у демобилизацији када он каже својим другарицама и друговима да се стане и промисли. Дачић веома добро промишља своје потезе у политици“, навела је Дијана Вукомановић.

Дачић није именовао свог заменика, већ ће се потпредседници сваких шест месеци ротирати на том месту. Председница Извршног одбора СПС има објашњење за овакав принцип.

“Не ради се о томе да ли Дачић има или нема поверење у потпредседнике. Сваки потпредседник ће имати свој задатак који треба да обави за тих шест месеци и то је на неки начин провера капацитета потпредседника“, каже Вукомановић.

На речи новоименованог шефа Изборног штаба за локалне изборе Новице Тончева да поједини функционери СПС не би победили на изборима ни у својој улици, Вукомановић каже да је то “знак питања не само за СПС већ за целокупан политички систем“.

“Нико осим Ивице Дачића није тестирао свој рејтинг, једино Милутин Мркоњић на председничким изборима. Ми смо му дали место почасног председника. Та позиција није дефинисана, али значи стисак руке да људи са искуством имају шта да кажу и да пренесу млађим генерацијама“, истакла је Вукомановић.

На питање да ли је функционере СПС изненадило изненађење Ивице Дачића у виду историчара Предрага J. Марковића, Вукомановић је истакла да осим лидера странке нико није знао за то.

“Ја се слажем са Дачићем и намером да ојачамо интелектуалну црвену левицу“, додала је Вукомановић.

Ипак, на опаску да је у СПС ушао интелектуалац који до скоро није заступао левичарске ставове у тиму Саше Радуловића или у ДС, Вукомановић је одговорила да је историчар доказао снагу свог интелекта протеклих деценија и да је за то време давао много левичарских изјава.

Извор: Б92

Категорије: Вести|Руководство