Најновије

Предраг Ј. Марковић за “Новости” Вести

Потпредседник СПС Предраг J. Марковић о новом ангажману: Прокрстарићу целу Србију да упознам и пажљиво саслушам што више мислећих људи и да заједно правимо предлоге за будућност земље.

Првог “радног дана” у улози потпредседника Социјалистчке партије Србије, историчар Предраг Ј. Марковић каже да се не осећа као функционер, већ као човек који хоће да покуша да помогне држави. Oн је рекао за “Новости” да му је лидер СПС Ивица Дачић понудио широк делокруг послова и да је био убедљив.

* Шта сте се договорили? Које вам је задужење у странци?

– Сакупљаћу идеје за визију Србије у 21. веку. Прокрстарићу целу Србију да упознам и пажљиво саслушам што више мислећих људи. А затим, да заједно правимо предлоге за будућност земље.

* Како то да сте после ДС и Радуловићевог “Доста је било” завршили као функционер СПС?

– ДС коме сам припадао се поделио. Саша Радуловић је човек кога би пожелела свака држава. Међутим, током ове године код многих људи сазревала је помисао да је управо нека лева опција могући излаз из кризе. Можда баш СПС може да ојача своје левичарско наслеђе. И на крају, Дачић ми је понудио веома широко поље деловања за остваривање замисли за будућност земље.

* Пошто сте ушли у владајућу странку, да ли сте сагласни са доминантном државном политиком?

– Спољна политика Србије скоро је без грешке. Није тешко подржавати министра иностраних послова.

Извор: Новости

Категорије: Вести