Dačić razgovarao sa ambasadorom Ditmanom Vesti

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ambasadora Savezne Republike Nemačke Aksela  Ditmana.

U razgovoru je zajednički konstatovano da su odnosi između Srbije i Nemačke dobri, da ih karakterišu saradnja na svim poljima, dijalog na visokom nivou i konstantan trend unapređenja.

Pored bilateralnih odnosa i evrointegracija Srbije, razmatrano je i pitanje migrantske krize, u svetlu aktuelnih događaja, ali i uoči predstojećeg zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

U razgovoru je istaknut i značaj skupa o mirovnim operacijama OEBS-a koji Srbija, kao predsedavajuća OEBS-u, organizuje tokom predstojeće debate Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 1. oktobra.

Ambasador Ditman je ponovio da Nemačka poštuje odnos Srbije prema migrantima i preneo da veoma cene da je Srbija reagovala uzdržano na mere koje je preduzela Republika Hrvatska. Postignuta je saglasnost da je najvažnije da dođe do smirivanja situacije. Ministar Dačić je izneo uverenje da će se problemi veoma brzo rešiti.

Ambasador Ditman je istakao da je za Nemačku veoma važno da se do kraja ove godine otvore prva dva pregovaračka poglavlja o članstvu Srbije u EU i istakao da je realno da do toga dođe nakon decembarskog sastanka Evropskog saveta.

Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.