Најновије

Седница Председништва ФОЖ СПС Форум жена

Председништво Форума жена је на данашњој сеници, на челу са председницом проф. др Славицoм Ђукић-Дејановић, предложило 19 жена за чланице Главног одбора странке, колико је било неопходно да се испуни статутарна обавеза  о заступљености од 20 одсто жена у складу са чланом 70. Статута СПС.

На седници је разматрана активност жена и чланова СПС на територији Србије у циљу мобилизације грађанки и грађана на промоцији унапређења квалитета живота, посебно осетљивих група као што су деца, стари, болесни, лица са инвалидитетом, избегла лица…

Посебно је истакнуто да треба радити на унапређењу кавалитета образовања, и стављен је посебан акценат на активностима Форума жена чији је примарни циљ да мотивишу свaког појединца, у циљу активнијег ангажовања на плану хуманитарног и образовног рада, као и на пољу ширења друштвене креативности, културе и толеранције.

Форум жена СПС се на седници осврнуо и на промоцију књиге „Балкански етнички мозаик“ проф. др Жарка Обрадовића, који је и потпредседник СПС.

Закључак седнице Председништва ФОЖ СПС је да у наредном периоду организује округли сто на коме да ће аутор представити најважније елементе свог издавачког рада.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

ГЛАВНОГ ОДБОРА СПС

Категорије: Форум жена