Sednica Predsedništva FOŽ SPS Forum žena

Predsedništvo Foruma žena je na današnjoj senici, na čelu sa predsednicom prof. dr Slavicom Đukić-Dejanović, predložilo 19 žena za članice Glavnog odbora stranke, koliko je bilo neophodno da se ispuni statutarna obaveza  o zastupljenosti od 20 odsto žena u skladu sa članom 70. Statuta SPS.

Na sednici je razmatrana aktivnost žena i članova SPS na teritoriji Srbije u cilju mobilizacije građanki i građana na promociji unapređenja kvaliteta života, posebno osetljivih grupa kao što su deca, stari, bolesni, lica sa invaliditetom, izbegla lica…

Posebno je istaknuto da treba raditi na unapređenju kavaliteta obrazovanja, i stavljen je poseban akcenat na aktivnostima Foruma žena čiji je primarni cilj da motivišu svakog pojedinca, u cilju aktivnijeg angažovanja na planu humanitarnog i obrazovnog rada, kao i na polju širenja društvene kreativnosti, kulture i tolerancije.

Forum žena SPS se na sednici osvrnuo i na promociju knjige „Balkanski etnički mozaik“ prof. dr Žarka Obradovića, koji je i potpredsednik SPS.

Zaključak sednice Predsedništva FOŽ SPS je da u narednom periodu organizuje okrugli sto na kome da će autor predstaviti najvažnije elemente svog izdavačkog rada.

SLUŽBA ZA INFORMISANJE

GLAVNOG ODBORA SPS

Kategorije: Forum žena

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.