Milanovićeve izjave nastavak uvreda na račun Srbije i njenog premijera Vesti

Zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije Aleksandar Antić osudio je danas izjavu hrvatskog premijera Zorana Milanovića da više ne želi da razgovara sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem kao nastavak uvreda na račun Srbije i njenog premijera.

On je naveo da je to nastavak uvreda na račun Srbije i njenog premijera.

– Gospodinu Milanoviću očigledno nije bilo dovoljno što je od EU dobio po prstima i momentalno povukao svoju pogrešnu odluku o sprečavanju slobode kretanja na granici sa Srbijom pa je nastavio na isti način, primitivnim uvredama na račun Srbije i premijera Vučića – naveo je Antić u izjavi Beti.

Antić je dodao da Milanović, “ako mu je ova izjava bila potrebna kako bi dobio koji glas birača više”, onda “gubi iz vida da je premijer zemlje koja je članica EU, iste one EU koja je rekla da Milanović greši, a da je u pravu Srbija, kandidat za njeno punopravno članstvo”.

– Milanović je svojim, samo za njega duhovitim izjavama, koji su za pristojan svet na nivou kafanskih dosetki, za nekoliko dana uspeo da poljulja odnose koje su naše dve zemlje godinama sa velikom mukom gradile. Zabrinuti za regionalnu stabilnost strepimo od Milanovićevih novih pokušaja da jedan svoj poraz pokuša da ispravi novim kršenjima medjunarodnih propisa, zakona EU i elementarnih povelja o ljudskim pravima – izjavio je Antić.

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.