Најновије

Форум жена СПС на Изборној конференцији Актива жена СП РС Форум жена

Делегација Социјалистичке партије Србије предвођена секретарком Председништва Форума жена СПС Снежаном Пауновић, присуствовала је Изборној конференцији Актива жена Социјалистичке партије Републике Српске одржаној у Бањалуци.

Након Изборне конференције на којој је изабрана нова председница Актива жена Социјалистичке партије Републике Српске Милка Гламочић, разговарано је о активностима и заступљености жена, као и о њиховој улози у друштву.

Снежана Пауновић је овом приликом истакла да су равноправност и једнакост нешто за шта се социјалисти залажу и да је улога жене како у друштву, тако и на одговорним и руководећим положајима јако битна.

“Неопходно је да сви заједно радимо на остваривању пуне равноправности жена, јер још увек нисмо сви једнаки, иако нам је управо то загаратновано. Учешће жена у политичком и јавном животу је још увек испод стандарда и један од наших основних циљева је појачати њихову улогу”, рекла је Пауновић.

Она је додала Форум жена Социјалистичке партије Србије, представља посебан облик организовања и деловања унутар партије који ради на афирмацији друштвеног положаја жена, заштите права жена, породице и полне равноправности и да га као таквог треба што више активира и умрежи.

Осврћући се и на борбу за равноправност полова, Снежана Пауновић је рекла: “Борба за равноправност је усађена дубоко у традицију социјалиста и сигурна сам да ће и Актив жена у РС, дати велики допринос друштву”.

“План нам је покретање иницијативе  која ће афирмисати права и интересе жена и потврдити добру дугогодишњу сарадњу  зарад још тешњег деловања и остваривања заједничких програмских циљева обе партије”, истакла је Пауновић.

Секретарка ФОЖ СПС је пренела поздраве председника Ивице Дачића и председнице ФОЖ СПС Славице Ђукић-Дејановић.

 

Категорије: Форум жена