Forum žena SPS na Izbornoj konferenciji Aktiva žena SP RS Forum žena

Delegacija Socijalističke partije Srbije predvođena sekretarkom Predsedništva Foruma žena SPS Snežanom Paunović, prisustvovala je Izbornoj konferenciji Aktiva žena Socijalističke partije Republike Srpske održanoj u Banjaluci.

Nakon Izborne konferencije na kojoj je izabrana nova predsednica Aktiva žena Socijalističke partije Republike Srpske Milka Glamočić, razgovarano je o aktivnostima i zastupljenosti žena, kao i o njihovoj ulozi u društvu.

Snežana Paunović je ovom prilikom istakla da su ravnopravnost i jednakost nešto za šta se socijalisti zalažu i da je uloga žene kako u društvu, tako i na odgovornim i rukovodećim položajima jako bitna.

“Neophodno je da svi zajedno radimo na ostvarivanju pune ravnopravnosti žena, jer još uvek nismo svi jednaki, iako nam je upravo to zagaratnovano. Učešće žena u političkom i javnom životu je još uvek ispod standarda i jedan od naših osnovnih ciljeva je pojačati njihovu ulogu”, rekla je Paunović.

Ona je dodala Forum žena Socijalističke partije Srbije, predstavlja poseban oblik organizovanja i delovanja unutar partije koji radi na afirmaciji društvenog položaja žena, zaštite prava žena, porodice i polne ravnopravnosti i da ga kao takvog treba što više aktivira i umreži.

Osvrćući se i na borbu za ravnopravnost polova, Snežana Paunović je rekla: “Borba za ravnopravnost je usađena duboko u tradiciju socijalista i sigurna sam da će i Aktiv žena u RS, dati veliki doprinos društvu”.

“Plan nam je pokretanje inicijative  koja će afirmisati prava i interese žena i potvrditi dobru dugogodišnju saradnju  zarad još tešnjeg delovanja i ostvarivanja zajedničkih programskih ciljeva obe partije”, istakla je Paunović.

Sekretarka FOŽ SPS je prenela pozdrave predsednika Ivice Dačića i predsednice FOŽ SPS Slavice Đukić-Dejanović.

 

Kategorije: Forum žena

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.