Најновије

Преко 2000 чланова и симпатизера прославило је 25. рођендан СПС у Врању Вести

У Врању, у Спортској хали 2.000 симпатизера и чланова Социјалистичке партије Србије, прославило је у петак вече 25. рођендан и 25 година на власти.

Поред члана Председништва, председника Градског одбора СПС и градоначелника Врања Зорана Антића, многобројне званице су поздравили и почасни председник Милутин Мркоњић и потпредседник СПС Бранко Ружић.

Свима који су суделовали у унапређењу досадашњег рада врањског СПС-а, домаћини су свечано уручили захвалнице. Свечаност је започела интонирањем химне “Боже правде” и “Интернационале”, а говорници су се окупљенима обраћали са “другови и другарице”, у складу са наглашеним прокламовањем левичарских идеја и ставова, установљеним на последњем Конгресу партије.

SPS340

Врањске социјалисте, који важе за главно упориште Социјалистичке партије Србије, поздравио је и Милутин Мркоњић, почасни председник СПС-а.

Бурно поздрављен од присутних, Милутин Мркоњић, се обратио званицама, честитао на успесима и подсетио на чињеницу да су “све важне одлуке за судбину Србије донешене у Врању”.

“Одлука о градњи Коридора донешена је на Пржару”, рекао је Мркоњић.

SPS450

Бранко Ружић, потпредседник СПС-а честитао је годишњицу и похвалио успешни рад врањских колега.
Он је подсетио је да прослава двадесетпетогодишњице власти социјалиста у Врању практично значи и 71 годину левичарске власти, истакавши идеолошки континуитет СПС-а са послератним комунистичким системом.

“Као што је Косово колевка српства, тако је и Врање колевка Социјалистичке партије Србије”, рекао је потпредседник СПС-а Бранко Ружић, преносећи поздраве Ивице Дачића, председника социјалиста члановима најјаче партијске организације СПС-а.

Зоран Антић, председник социјалиста и градоначелник Врања, рекао је да је СПС свих 25 година од оснивања био предводник оних снага које су градиле и граде један модеран град. Он ће то, рекао је Антић, наставити да чини са свим коалиционим партнерима којима је на души европско Врање.

Oн је у освртући се на досадашњи рад истакао циљеве деловања СПС-а, везане за јачање социјалне правде и бољи живот у Србији и истакао да је Врање било окосница свих победа социјалиста у Србији.

Поред поменутих на прослави 25-ог рођендана присуствовали су: Владан Заграђанин, члан Председништва, Миљкан Карличић, председник Статутарне комисије, Слободан Унковић, председник Надзорног одбора, као и Наташа Гаћеша, интернационални секретар СПС.