Најновије

Србија се припрема за Министарски савет ОЕБС-а ОЕБС

Србија приводи крају припреме за 22. Министарски савет Организације за европску безбедност и сарадњу, који се почетком децембра одржава у Београду. Очекује се долазак готово хиљаду и по учесника из 57 држава чланица и 11 држава партнера. У Министарству спољних послова кажу да сличан догађај нисмо имали од 1977. године, када је Београд био домаћин Конференције за европску безбедност и сарадњу.

Почетком децембра на терен Комбанк арене уместо спортиста и певача изаћи ће политичари. Организатори кажу да је највећи изазов био од Арене направити конгресни центар. Сам терен је подељен на десет сала у којима ће се заседати. Ходници Арене су испарцелисани тако да ће свака делегација имати опремљену канцеларију. Највеће су резервисане за делегације Русије и САД.

“Оно што је у овом тренутку извесно јесте да су господин Лавров и господин Штајнмајер потврдили учешће, да је мимо њих двојице потврдио још 31 министар спољних послова. То су највиши нивои, наравно очекујемо долазак и господина Керија и његове делегације”, рекао је Вељко Одаловић из Министарства спољних послова.

На самиту ће се преводити на седам језика, ангажовано је 160 официра за везу, 260 волонтера биће распоређено на аеродрому, по хотелима и у самој Арени. За сада је акредитовано 430 новинара, сниматеља и фото-репортера.

Делегације ће бити смештене у хотелима у близини Комбанк арене. Код тако великих скупова важан је превоз учесника.

“Обезбедићемо транспорт свих учесника и појединачним превозом и кружним линијама, тако да ће им бити обезбеђен превоз до Арене, па од Арене до места осталих дешавања. Ми смо се концентрисали да дешавања буду у Арени и Палати Србија”, навео је Вељко Одаловић.

И 3. и 4. децембра Радио-телевизија Србије директно ће преносити сегменте 22. Министарског савета ОЕБС-а.

Извор: РТС

Категорије: ОЕБС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.