Допринос OEБС-а политичком процесу у Украjини ОЕБС

Председаваjући OEБС и министар спољних послова Србиjе Ивица Дачић изjавио jе да jе та организациjа дала драгоцени допринос стварању услова за наставак политичког процеса у Украjини.

Дачић jе рекао да jе задовољан што на краjу године може да се констатуjе да се примирjе у Украjини већ месецима одржава и да OEБС испувања своjу мисиjу – стварање услова за наставак политичког процеса.

Oн jе на конференциjи за новинаре у оквиру 22. Mинистарског састанка OБEС у Београду рекао да Србиjа, као земља коjа jе и сама прошла кроз кофликте, свесна да jе кључно да канали комуникациjе између страна у конфликту остану отворени.

“Знам колико jе важан процес политичких преговора, ма колико дуго се водио, jер само он води до траjних и одрживих решења. A састоjи се од малих, али конкретних корака, од коjих jе сваки значаjан”, рекао jе Дачић.

OEБС jе, како jе оценио Дачић, направио низ корака од коjих jе сваки значаjан.

Дачић jе рекао и да су обе награде коjе jе OEБС примио биле за ангажман у Украjини што тоj организациjи, навео jе, даjе за право да веруjе да jе дала драгоцени допринос у том случаjу.

Mинистар спољних послова Србиjе jе рекао да се Србиjа од почетка председавања активно поставила у решавању кризе у и око Украjине и додао да jе криза у тоj земљи била централно питање свих састанака министарске троjке, у коjоj су, поред Дачића, и министри спољних послова Шваjцарске и Немачке.

Извор: Танјуг

Фото: Танјуг/ Марко Ђоковић

Категорије: ОЕБС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.