Изборна скупштина Форума жена ГрО СПС у Новом Саду Форум жена

Изборна скупштина Форума жена Градског одбора СПС у Новом Саду, одржана је у просторијама Покрајинског одбора СПС у Војводини. Овом приликом, у свечаној и радној атмосфери, изабрана је председница и Председништво Форума жена Градског одбора СПС у Новом Саду.

Пре почетка радног дела Скупштине, гостима и делегатима обратили су се Весна Бјелић-Француски, председница Покрајинског Форума жена, и Слободан Цветковић, председник Градског одбора СПС у Новом Саду, пожелевши делегатима успех у раду Скупштине и будућем раду Форума жена.

4

Весна Бјелић-Француски истакла је да јој је велика част и задовољство што има прилику да поздрави све присутне. „Велики је значај тога што су се жене окупиле, оне су сада јаке, моћне и представљају део Партије који може да привуче највећи део гласача“ – нагласила је председница Покрајинског Форума жена, истичући како ће жене дати све од себе да помогну омладинцима и друговима у остваривању заједничког циља. На самом крају свог излагања још једном је свима пожелела добродошлицу, истичићу свима добро познато „До победе!“

Председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић истакао је колико му је драго што око себе види толико лепих, паметних и заиста посебних жена. Он се дотакао теме еманципације жена, која је донела много добрих, али и неке лоше ствари женама. Оно што је сигурно, то је да су жене добиле право гласа, да су почеле да се питају и активно учествују у одлучивању. У Социјалистичкој партији Србије жене су увек имале посебно место, место које им припада као најлојалнијим и највреднијим члановима. Конституисањем Форума жена, Градски одбор СПС у Новом Саду је коначно комплетан и ојачан, спреман да без страха уђе у изборни процес који нас очекује.

1

Нова председница Форума жена Мирка Лукић-Шаркановић, захвалила се свима на поверењу које јој је указано како би у наредном периоду обављала одговорне и тешке задатке који су постављени пред њу. Такође, нагласила је како све чланице Социјалистичке партије Србије очекује огроман рад, труд и залагање у борби за равноправност полова, економску равноправност жена, заустављање насиља над женама и борби за бољитак деце, старих и болесних. Описујући чланице Председништва она је истакла да су све оне вредне, образоване, паметне жене, које имају много идеја, остварене су у приватном и професионалном животу, економски независне и спремне да много дају Партији и својој земљи, отворене за нове и конструктивне предлоге, те спремне да прихвате свакога ко је спреман и вољан да им се прикључи.

Након завршетка Изборне скупштине Форума жена, у просторијама Покрајинског одбора СПС у Војводини уприличен је пригодан коктел за све присутне.

Извор, фото: СПС Нови Сад

Категорије: Форум жена