Izborna skupština Foruma žena GrO SPS u Novom Sadu Forum žena

Izborna skupština Foruma žena Gradskog odbora SPS u Novom Sadu, održana je u prostorijama Pokrajinskog odbora SPS u Vojvodini. Ovom prilikom, u svečanoj i radnoj atmosferi, izabrana je predsednica i Predsedništvo Foruma žena Gradskog odbora SPS u Novom Sadu.

Pre početka radnog dela Skupštine, gostima i delegatima obratili su se Vesna Bjelić-Francuski, predsednica Pokrajinskog Foruma žena, i Slobodan Cvetković, predsednik Gradskog odbora SPS u Novom Sadu, poželevši delegatima uspeh u radu Skupštine i budućem radu Foruma žena.

4

Vesna Bjelić-Francuski istakla je da joj je velika čast i zadovoljstvo što ima priliku da pozdravi sve prisutne. „Veliki je značaj toga što su se žene okupile, one su sada jake, moćne i predstavljaju deo Partije koji može da privuče najveći deo glasača“ – naglasila je predsednica Pokrajinskog Foruma žena, ističući kako će žene dati sve od sebe da pomognu omladincima i drugovima u ostvarivanju zajedničkog cilja. Na samom kraju svog izlaganja još jednom je svima poželela dobrodošlicu, ističiću svima dobro poznato „Do pobede!“

Predsednik Gradskog odbora SPS u Novom Sadu Slobodan Cvetković istakao je koliko mu je drago što oko sebe vidi toliko lepih, pametnih i zaista posebnih žena. On se dotakao teme emancipacije žena, koja je donela mnogo dobrih, ali i neke loše stvari ženama. Ono što je sigurno, to je da su žene dobile pravo glasa, da su počele da se pitaju i aktivno učestvuju u odlučivanju. U Socijalističkoj partiji Srbije žene su uvek imale posebno mesto, mesto koje im pripada kao najlojalnijim i najvrednijim članovima. Konstituisanjem Foruma žena, Gradski odbor SPS u Novom Sadu je konačno kompletan i ojačan, spreman da bez straha uđe u izborni proces koji nas očekuje.

1

Nova predsednica Foruma žena Mirka Lukić-Šarkanović, zahvalila se svima na poverenju koje joj je ukazano kako bi u narednom periodu obavljala odgovorne i teške zadatke koji su postavljeni pred nju. Takođe, naglasila je kako sve članice Socijalističke partije Srbije očekuje ogroman rad, trud i zalaganje u borbi za ravnopravnost polova, ekonomsku ravnopravnost žena, zaustavljanje nasilja nad ženama i borbi za boljitak dece, starih i bolesnih. Opisujući članice Predsedništva ona je istakla da su sve one vredne, obrazovane, pametne žene, koje imaju mnogo ideja, ostvarene su u privatnom i profesionalnom životu, ekonomski nezavisne i spremne da mnogo daju Partiji i svojoj zemlji, otvorene za nove i konstruktivne predloge, te spremne da prihvate svakoga ko je spreman i voljan da im se priključi.

Nakon završetka Izborne skupštine Foruma žena, u prostorijama Pokrajinskog odbora SPS u Vojvodini upriličen je prigodan koktel za sve prisutne.

Izvor, foto: SPS Novi Sad

Kategorije: Forum žena

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.