Седница Главног одбора Социјалистичке партије Србије Вести

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је данас да са СНС није било разговора о заједничкој изборној листи и да је састанак са лидером напредњака и премијером Александром Вучићем тражио како би сумирали резултате Владе и разговарали о плановима за будућност.

“Да ли ће бити сарадње СПС и СНС – хоће, али о заједничким изборним листама нисмо разговарали, за то не постоји ни потреба. Те листе праве странке које морају да се сакупе да би прешле пет одсто, а наша листа би освојила више од 60, 70 одсто гласова”, рекао је Дачић новинарима уочи седнице Главног одбора СПС.
Он је истакао да СПС има добар однос са коалиционим партнерима, заједничке стратешке циљеве и очекује да ће ускоро имати и састанак.

“Циљ тог састанка није да укажем на било какве проблеме, већ да разговарамо о плановима за наредне године и о питањима која се вештачки постављају у јавности, као што су јединствене листе”, рекао је Дачић и додао да такав излазак на изборе од СПС нико није ни тражио.

Лидер социјалиста је, наводећи да се покрајински и локални избори очекују на пролеће следеће године, рекао да СПС на локалном нивоу сигурно неће правити  коалиције са ДС, ЛДП, ЛСВ, СДС или десно оријентисаним партијама и подсетио да је СПС на прошлим републичким изборима био у коалциији са ЈС и ПУПС-ом.

Дачић је рекао да су социјалисти и њихови коалициони партнери ПУПС и Јединствена Србија спремни да наставе заједнички рад са СНС и Вучићем, у интересу Србије и њених грађана, наводећи да Србија више не сме да пропушта своје шансе, јер мора да ухвати последњи воз како би живела као сав нормалан свет.

Он је рекао и да има бројних напада на Владу, разних афера, оптужби, те оценио да се најгоре ствари о Србији чују баш у нашој земљи.

Тако је навео да су у емисији која је синоћ емитована на ТВ Н1, “Медији у Србији: Хроника пропадања”, представници Владе били мета најжешћих напада,  да је речено да постоји цензура, а да је заправо ту емисију финансирало Министарство цултуре и информисања.

“Па како је онда могуће да постоји цензура, то је као и све остале тврдње, вештачка пена”, рекао је Дачић.
Дачић је најавио да ће та странка скупом у новосадском Српском народном позоришту 27. децембра обележити 25 година постојања, а да ће на данашњој седници Главног одбора анализирати све што је урађено током ове године, која је, према његовом мишљењу, за Владу Србије и странке које је чине била изузетно успешна.

Извор, фото: Танјуг