Sednica Predsedništva FOŽ SPS Forum žena

U sedištu Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije održana je sednica Predsedništva FOŽ na kojoj su pored članica prisustvovale koordinatorke okružnih odbora, kao i član Glavnog odbora SPS koji se bavi pitanjima ljudskih i manjinskih prava Boris Milićević i predsednik Socijalističke omladine Srbije Đorđe Đoković.

Na početku sastanka, Forum žena Socijalističke partije Srbije je odao počast minutom ćutanja i izrazio saosećanje sa članovima porodice i njenim najbližim rođacima i prijateljima i osudio ubistvo medicinske sestre u bolnici u Šapcu Ljubinke P.

P1140341

Takođe, FOŽ SPS je osudio i sve češće različite oblike agresivnog ponašanja prema zdravstvenim radnicima i izrazio očekivanje da će se naporima društva, civilnog sektora ali i svakog pojedinca, obezbediti sigurnost svog osoblja i pacijenata u zdravstvenim ustanovama Srbije, što bi omogućilo bolji kvalitet uslova rada, a samim tim i zdravstvene zaštite građana.

P1140324

Prof. dr Slavica Đukić-Dejanović, predsednica FOŽ i potpredsednica SPS rekla je da je taj događaj pokazao da su zaposleni u zdravstvu nezaštićeni i istakla  da zdravstvene ustanove treba da budu mesto gde se građanima pruža pomoć i spašavaju životi, a ne mesta gde se dešavaju takva svirepa ponašanja.

P1140323

FOŽ SPS se jednoglasno usaglasio da će se njihov pravac delovanja usmeriti ka jačanju civilnog sektora i institucija, kao i da će svojim humanitarnim radom nastaviti da daju puni doprinos. Članice su se osvrnule i na rad i aktivnosti žena u prethodnoj godini i dogovorile konkretne aktivnosti za budući period.

20160114_153514

 

Kategorije: Forum žena

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.