Изборно законодавство гарантује високо ниво демократских стандарда Вести

Председница Извршног одбора Социјалистичке партије Србије Дијана Вукомановић, поводом оптужби да је могућа изборна крађа наводи да не постоји ниједна индиција да би неко могао да покраде изборе. Она каже да је опозиција веома искусна у мониторингу избора и њихове оптужбе сматра лажном узбуном и покушајем маскирања властите слабости и лошег рејтинга код бирача.

Дијана Вукомановић подсећа да Србија има изборно законодавство које гарантује високо ниво демократских стандарда када је реч о изборима. Она подсећа на чињеницу да у Србији има око 8.400 бирачких места и наводи да коректност избора не зависи само од једне партије, већ од капацитета свих партија да чувају и гарантују интегритет бирачке кутије и гласачких листића.

„Изборе у Србији редовне прате и међународни посматрачи, пре свега ОЕБС-а, неких других међународних организација и невладиног сектора у Србији и немогуће је да у Европи – и дакле у Србији – било чији покушај крађе изборних резултата остане непримећен и некажњен. За све нас је веома важно да цео изборни процес прође у демократском духу, да се изрази права воља народа. То је добро како за власт, тако и за опозицију”, закључила је Вукомановићева.

Извор: Политика