Ђорђе Милићевић за Танјуг Вести

Члан Председништва Социjалистичке партиjе Србиjе Ђорђе Mилићевић изjавио jе да jе Србиjа антифасистичка земља и да треба да се поноси антифашизмом и слободарским духом, а не да рехабилитуjе квислинге и сараднике окупатора.

Mилићевић jе, поводом процеса рехабилитациjе Mилана Недића, рекао да СПС, као антифасистичка странка, никада неће пристати на негирање холокауста и злочина коjи су вршени, нарочито не према онима коjи су те злочине на териториjи Србиjе спроводили.

„СПС не коментарише судске поступке, ми смо антифасистички опредељени и нас став о дешавањима током Другог светског рата jе jасан, то jе показао и Ивица Дачић када jе као премиjер затражио да се уклони његов портрет из владе“, навео jе Mилићевић.

Oн jе истакао да jе Србиjа антифасистицка земља, коjа jе за своjу слободу и слободу свог народа, поднела огромне људске жртве, патње и страдања.

„Данас у Србиjи нема грађанина чиjи преци нису живели у том страшном периоду и ми због њих али и будућих генерациjа, треба да се поносимо антифашизмом и слободарским духом, а не да рехабилитуjемо квислинге и сараднике окупатора“, навео jе Mилићевић.

Mилићевић jе истакао и да српском народу нису потребне нове поделе и нови сукоби, већ jединство како би од Србиjе направили модерну и развиjену државу.

„Историjу оставимо историчарима“, навео jе Mилићевић.

Извор: Танјуг

Категорије: Вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.