Трибина: „СРБИЈА И УЖИЧКИ КРАЈ 2025: ПОГЛЕД С’ЛЕВА“ Локал

У сали Градске куће у Ужицу одржана је трибина на тему: „Србија и ужички крај 2025: Поглед слева“ коју је водио Проф. др Предраг Марковић, доктор историјских наука и потпредседник СПС-а.

Марковић сматра да ће на предстојећим изборима социјалисти освојити више гласова него на претходним зато што је СПС једина озбиљна левичарска партија у Србији која се залаже за социјалну правду, једнакост и приступачност образовању и здравству. Он је на овој, изузетно посећеној трибини, истакао и да Ужице мора добити Универзитет, поготово због близине са Републиком Српском. Марковић каже да је став врха СПС-а наставак сарадње са Српском напредном странком и да је у овом тренутку за државу најважније обезбеђење стабилности.

02

У политици мора постојати лева опција, једна озбиљна партија. Постоји друга партија која прича да је левица, али је то скроз сумњиво. Једина озбиљна левичарска партија је Социјалистичка партија Србије која се залаже за основне вредности левице: социјалну правду, једнакост, друшто једнаких шанси, једнакост за све поготово када су у питању образовање и здравство. То су вредности левице и СПС има још једну веома важну компоненту, а то је родољубље. Социјалистичка партија је имала многе грешке у својој историји, али је увек била државотворна странка. Левица је суштинска традиција Србије, а Срби су по својој традицији левичарски народ. Зато Србија никада није имала озбиљну десницу, поручио је Марковић и додао да ће СПС, уколико добро организује кампању која је заснована на визијама и људима, остварити добар изборни резултат.

Извор: СПС Ужице

Категорије: Локал