Borba za bolji položaj žena u našem društvu Forum žena

Forum žena SPS Beograda inicirao je okupljanje svojih članica i aktivista na platou isrped Gradske opštine Zvezdara, s ciljem da se uoči popularnog praznika Dana zaljubljenih ponovo skrene pažnja javnost na zaista bitne poruke koje bi morale da nas zanimaju, kao što je borba za bolji položaj žena u našem društvu.

O tome da se uradilo dosta toga, i da se radi na jačanju zakonske regulative, govorila je narodna poslanica SPS Mirjana Dragaš, i istakla „da je rad na promeni mentaliteta svih građana u pravcu jačanja svesti da nasilnik mora da izgubi svaku podršku društva, naporan i da uprokos teškoćama taj rad daje rezultate“.

Govoreći o zalaganju Foruma žena SPS da se svaka pozitivna promena pozdravi i da rad na jačanju ideje ravnopravnosti, nije samo i isključivo vezan za ravnopravnost polova, već da je ta ideja mnogo šira i značajnija, govorio je Nikola Nikodijević, predsednik Gradske organizacije SPS Beograda, napomenuvši i lično nastojanje da se malim koracima da doprinos jačanju rodne ravnopravnosti, delovanjem kroz institucije sistema. Nikodijević je podsetio na uspešnu saradnju sa poverenicom za zaštitu ravnopravnosti, i promenama u javnom govoru i obraćanju koje su zaživele sa govornice Skupštine grada Beograda.
“Zalaganje za ravnopravnost među ljudima, poštovanje njihovog ličnog dostojanstva i rad na izgradnji sistema socijalne solidarnosti, osnove se programskih načela SPS”, rekao je Nikodijević.

“Izgradnjom pravnog okvira, gradimo pravednije i bolje društvo za sve građane naše zemlje, i to uređeno društvo ravnopravnih ljudi, sa jednakim šansama za rad i uspeh, zapravo je konačan cilj i ideal naše političke borbe. Tako veliki poduhvat započinje nizom malih koraka, i zato je svaki napor koji Forum žena SPS Beograda uloži u stvari jedini način da se pogrešna praksa ispravi i postave novi standardi života i rada u našem društvu”, zaključio je Nikodijević.

INFORMATIVNA SLUŽBA

Kategorije: Forum žena

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.