Гостовање Николе Никодијевић у Београдској хроници РТС-а Вести

Београд чини све што може да анимира инвеститоре да уложе у наш град, наш посао је да створимо све потребне предуслове и у томе смо успешни, рекао је председник Скупштине града Никола Никодијевић, гостујући у Београдској хроници РТС-а.

“У Баричу је представљено улагање „Меите”, која ће расписати конкурс за запошљавање првих радника а у којој ће бити запослено 1.300 људи из Обреновца и других делова града. Новим Генералним урбанистичким планом стварамо и нове привредне зоне који ће добити потребну комуналну инфраструктуру, а радимо и на новим зонама којима ћемо позвати инвеститоре да даље улажу у Београд. Једна од највећих инвестиција у земљи је Београд на води, радови су увелико у току, почеће и радови око хотела Југославија којом ће тај део града добити нови изглед јер ће у оквиру „Кемпински хотела” постојати тржни центри и апартмани, ту су и инвестиције код некадашње зграде савезног МУП-а где ће бити хотел „Плаза” а све то говори да хотелски ланци препознају потенцијал и желе да улажу. Београд постаје град туриста и први је по развоју у Југоисточној Европи, на шта смо веома поносни”, рекао је Никодијевић.

Он је додао да ће новим Планом генералне регулације који обухвата 20 просторних целина на 77.000 хектара, бити ближе дефинисани развојни потенцијали града на атрактивним локацијама у самом центру града али и на Макишком пољу и на Ади Хуји, затим у Новом Београду у зони ИМТ-а и Бродоградилишта, у Марини Дорћол и низу других локација што ће отворити простор за нова улагања и нова радна места.

Говорећи о предстојећим изборима Никодијевић је истакао да ће све бити урађено по закону и предвиђеним процедурама

“Мислим да је добро што ће републички и локални избори бити обављени заједно и задовољство ми је што у београдским изборним циклусима до сада нисмо имали никаквих проблема. Локални избори су најважнији степен и празник демократије и зато позивам све суграђане да у њима учествују”, рекао је Никодијевић.

Говорећи о протестима нелегалних таксиста, Никодијевић је истакао да се закон мора поштовати, као и да таксисти који штрајкују имају дозволе за рад прибављене ван Београда, у другим градовима и да зато нису могли да раде у Београду.

Служба за информисање Града Београда

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.