Најновије

Дачић позвао грађане да се одупру мржњи коју шири десница Вести

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић позвао је данас грађане да се одупру “мржњи коју шири десница”, њеним “маршевима и позивима на сукобе”, рекавши да је прави патриотизам када се ради за своју земљу, када се бори за фабрике и путеве и када се жели да она буде велика по стандарду, економији и достигнућима.

“Све остало је ништа друго него позив на велику, заједничку, сахрану свих нас. То је позив да се оде из Србије, а не да се у њој остане. Од мржње коју шири десница, не може да се живи. Она не прави радна места, не зида школе и болнице, не доводи инвестиције. Мржња све то једе и уништава и тера нас да, на крају, једемо једни друге, јер ништа друго неће ни да нам остане. Србија је већ довољно ненасељена, незапослена и неразвијена, да би имала времена за мржњу”, изјавио је Дачић Бети.

Он је рекао да је Србији “потребан рад, а не рат, грађење и стварање, а не рушење и уништавање”, као и да је СПС “најпозванији да то каже”, јер је учествовао у “свим догађајима деведесетих”, за које је рекао да су били “неизбежни и захтевали су да се земља брани”.

“Међутим, деведесете су биле одавно, свет се променио, Србија се мења и данас су јој рат и лудило најмање потребни. Ми морамо да оживимо нашу земљу, а не да наставимо да је сахрањујемо. Потребни су нам пријатељи, а не непријатељи”, рекао је Дачић.

Према његовим речима, војна неутралност омогућује Србији да “сарађује са свима, у нашу корист”.

“Зато данас, када десница маршира и позива на сукобе, треба отворено рећи прави патриотизам је када радиш за своју земљу, када се бориш за фабрике и путеве, када хоћеш да она буде велика по стандарду, економији и достигнућима. Све остало је ништа друго него позив на велику, заједничку, сахрану свих нас. То је позив да се оде из Србије, а не да се у њој остане”, изјавио је лидер СПС.

Извор: Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.