Најновије

Постигнут договор са Зеленима Србије о наступу на изборима Вести

Председник СПС Ивица Дачић изјавио је да је та партија постигла договор са Зеленима Србије о наступу на следећим изборима на свим нивоима.

Дачић је рекао да је договор са Зеленима лако постигнут, да није било речи о расподели мандата, директорским функцијама већ је било речи да ли се политике слажу и оценио да међу њима постоји компатибилност.

„То значи да ће наша изборна листи на парламентарним изборима бити СПС, Јединствена Србија и Зелени Србије“, рекао је Дачић на конференцији за новинаре.

Дачић каже и да нема проблем са тим што је ПУПС напустио коалицији и одлучио се да на изборима учествује са СНС, али има примедбу на начин на који су се растали.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Нису нас о томе обавестили. Заслужили смо да о томе не сазнајемо из медија“, рекао је Дачић и прокоментарисао да СПС ништа није изгубио јер „да су сви пензионери гласали за ПУПС, било би више од милион гласова за ту коалицију“.

Председник Зелених Србије Иван Карић рекао је да је са СПС постигнут договор око важних тема.

„За нас више нема двоумљења. Подршку је послало 95 одсто одбора из целе Србије. Спремни смо већ данас да почнемо да радимо заједно“, рекао је Карић.

Извор: Танјуг
Фото: СПС