Најновије

Ивица Дачић за “Радио Београд” Вести

Шеф српске дипломатиjе Ивица Дачић изjавио jе пред одлазак на сутрашњу седницу СБ УН посвећену Kосову да jе сада позициjа Србиjе оjачана, додаjући да више нема оправдања да нешто не може да се спроведе и да Србиjа и српски народ на Kосову очекуjу да буде испуњено све што jе договорено.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србиjе оценио jе да jе Српска листа конструктивним понашањем допринела jачању позициjе српског народа на Kосову.

“Наша позициjа jе сада оjачана, имаjући у виду да jе у тим унутрашњим сукобима, нестабилности, демонстрациjама, Српска листа имала веома конструктивно понашање коjе jе било у нашем интересу”, рекао jе Дачић за Радио Београд уочи одласка за Њуjорк, где ће сутра на седници Савета безбедности о Kосову представљати Србиjу.

Oн jе наjавио да ће на седници указати на све проблеме на Kосову, пре свега у области стабилности и неиспуњења обавеза коjе су косовске власти преузеле током диjалога у Бриселу, а нарочито када jе реч о формирању Заjеднице српских општина и свих политичких проблема коjи се рефлектуjу на положаj српског народа на Kосову.

На питање да ли ће избор Хашима Tачиjа за косовског председника бити тема на седници, Дачић jе рекао да неће jер се седница односи на период обухваћен извештаjм генералног секретара УН Бан Kи Mуна, али jе навео да jе могуће да ће и то бити поменуто.

Oн jе, међутим, истакао, да jе за нас веома битно да приштинске власти испуне оно што су обећале у Бриселу.

“И сада после свега што се тамо на Kосову десило, више нема никаквог оправдања да нешто не може да се спроведе и Србиjа и српски народ на Kосову очекуjу да буде испуњено све што jе договорено”, рекао jе Дачић.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.