Најновије

СПС очекује више од пола милиона гласова Вести

Социјалистичка партије Србије, Јединствена Србија и Зелени Србије потписали су данас коалициони споразум о заједничком изласку на изборе, на којима очекују да освоје више од пола милиона гласова бирача.

Лидер социјалиста и носилац заједничке изборне листе Ивица Дачић рекао је на конференцији за новинаре да верује да ће им грађани указати поверење и да ће освојити више гласова него на изборима одржаним 2012. године, када је за њих гласало 470.000 бирача.

Он је саопштио и да су се лако договорили око листе и кандидата за будуће посланике, а да је нагласак био на политици коју та коалиција жели да спроведе.

Како је Дачић рекао, коалиција жели да Србије иде крупним корацима напред, буде јака, модерна и уређена држава и да грађани од свега тога осете бољитак.

„Борићемо се за јаку, модерну и уређену државу. За стабилност јавних финансија, отварање нових радних места, социјалну правду, јаку међународну позицију. За државу у којој ће грађани моћи да живе добро“, рекао је Дачић.

Дачић је казао да је њихов циљ стабилност Србије, сигурност грађана, улазак у ЕУ и пријатељство са Русијом и Кином.

Лидер СПС је рекао да Србија не би била овако близу европској породици да се та странка 2008. године није определила како се определила.

Дачић је казао и да је за његову странку приоритет социјална правда, једнакост и систем једнаких шанси за све, да је ЈС симбол успешног функционисања локалних самопурава, а да „Зелени Србије“ инсистирају на одрживом развоју, заштити животне средине…

Он је навео да нису јурили за познатим личностима да буду на њиховој листи, јер их већ имају доста, и да би једина новина на листи поред Зелених Србије, могао бити унук Јосипа Броза Тита, Јошко Броз.

Лидер ЈС Драган Марковић рекао је да током изборне кампање неће ићи од врата до врата и узнемиравати градјане, да неће нудити зејтин и брашно да би добили гласове, већ да ће причати на скуповима градјанима о резултатима рада и шта су до сада учинили за Србију.

Он је навео и да је та коалиција једина нада за пензионере и да ће се залагати за повећање пензија и плата.

Марковић је захвалио Дачићу, наводећи да је он човек кога сви у свету знају и захвалио Ивану Карићу из странке Зелени Србије што је ушао у коалицију.

Карић је рекао да су циљеви те странке и коалиције очување животне околине, органска пољопривреда и енергетика, као и развој малих градова и села.

Како је на конференцији речено назив изборне листе је Ивица Дачић-Социјалистичка партије Србије(СПС)-Јединствена Србија(ЈС)-Драган Марковић Палма-Зелени Србије(ЗС).
Извор: Бета, Б 92