SPS očekuje više od pola miliona glasova Vesti

Socijalistička partije Srbije, Jedinstvena Srbija i Zeleni Srbije potpisali su danas koalicioni sporazum o zajedničkom izlasku na izbore, na kojima očekuju da osvoje više od pola miliona glasova birača.

Lider socijalista i nosilac zajedničke izborne liste Ivica Dačić rekao je na konferenciji za novinare da veruje da će im građani ukazati poverenje i da će osvojiti više glasova nego na izborima održanim 2012. godine, kada je za njih glasalo 470.000 birača.

On je saopštio i da su se lako dogovorili oko liste i kandidata za buduće poslanike, a da je naglasak bio na politici koju ta koalicija želi da sprovede.

Kako je Dačić rekao, koalicija želi da Srbije ide krupnim koracima napred, bude jaka, moderna i uređena država i da građani od svega toga osete boljitak.

“Borićemo se za jaku, modernu i uređenu državu. Za stabilnost javnih finansija, otvaranje novih radnih mesta, socijalnu pravdu, jaku međunarodnu poziciju. Za državu u kojoj će građani moći da žive dobro”, rekao je Dačić.

Dačić je kazao da je njihov cilj stabilnost Srbije, sigurnost građana, ulazak u EU i prijateljstvo sa Rusijom i Kinom.

Lider SPS je rekao da Srbija ne bi bila ovako blizu evropskoj porodici da se ta stranka 2008. godine nije opredelila kako se opredelila.

Dačić je kazao i da je za njegovu stranku prioritet socijalna pravda, jednakost i sistem jednakih šansi za sve, da je JS simbol uspešnog funkcionisanja lokalnih samopurava, a da “Zeleni Srbije” insistiraju na održivom razvoju, zaštiti životne sredine…

On je naveo da nisu jurili za poznatim ličnostima da budu na njihovoj listi, jer ih već imaju dosta, i da bi jedina novina na listi pored Zelenih Srbije, mogao biti unuk Josipa Broza Tita, Joško Broz.

Lider JS Dragan Marković rekao je da tokom izborne kampanje neće ići od vrata do vrata i uznemiravati gradjane, da neće nuditi zejtin i brašno da bi dobili glasove, već da će pričati na skupovima gradjanima o rezultatima rada i šta su do sada učinili za Srbiju.

On je naveo i da je ta koalicija jedina nada za penzionere i da će se zalagati za povećanje penzija i plata.

Marković je zahvalio Dačiću, navodeći da je on čovek koga svi u svetu znaju i zahvalio Ivanu Kariću iz stranke Zeleni Srbije što je ušao u koaliciju.

Karić je rekao da su ciljevi te stranke i koalicije očuvanje životne okoline, organska poljoprivreda i energetika, kao i razvoj malih gradova i sela.

Kako je na konferenciji rečeno naziv izborne liste je Ivica Dačić-Socijalistička partije Srbije(SPS)-Jedinstvena Srbija(JS)-Dragan Marković Palma-Zeleni Srbije(ZS).
Izvor: Beta, B 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.