Predstavnici Koalicije Ivica Dačić SPS-JS obišli Ada Huju Vesti

Kandidati za odbornike Koalicije Ivica Dačić SPS – JS i zamenik predsednika SPS Aleksandar Antić, obišli su danas Pogon za separaciju otpada Ada Huja na Opštini Palilula.

O kapacitetima jedinog reciklažnog pogona u Beogradu i programima ulaganja u izgradnju tri nove linije za separaciju otpada na opštinama Novi Beograd, Rakovica i Voždovac, govorio je Aleksandar Antić, zamenik predsednika SPS. „Pogon Ada Huja kao jedini pogon koji trenutno legalno funkcioniše na teritoriji Beograda , odlaže dnevno oko 1600 tona otpada , a najveći problem je što Beograd od toga može da reciklira samo 6 ili 7 odsto.“

Trenutno ovaj pogon na Ada Huji funkcioniše kao jedino postrojenje za separaciju otpada, ali u toku 2016. godine planiran je početak radova na izgradnji reciklažnog centra na teritoriji opštine Voždovac , a pored toga u toku su aktivnosti otvaranja reciklažnog otkupnog centra i na opštini Zvezdara, i u naselju Mirijevo, gde će građani moći besplatno da odlažu sav svoj otpad.

12928264_10154084650797264_6570336733011468791_n

Želimo da Beograd u procentu reciklaže dostigne evropski prosek od oko 30 odsto, što jeste cilj kome težimo i uz zajedniči napor možemo da taj cilj dostignemo već za godinu i po dana. Partneri Socijalističke partije Srbije i Jedinstvne Srbije u zaštiti životne sredine oličeni u Zelenima Srbije, prepoznali su značaj zelene ekonomije i ogromne mogućnosti koje reciklaža otpada otvara ne samo zarad zaštitie okoline već i kao izvor nove vrednosti koja kreira nova radna mesta. Taj potencijal je prepoznala naša Koalicija i mi ćemo na tome insistirati“ , naglasio je Antić .

Izvor: Informativna služba GrO SPS Beograda

Kategorije: Vesti|Izbori 2016|Lokal

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.