Најновије

ГОВОРНИЦА: Славица Ђукић Дејановић Вести

Славица Ђукић Дејановић одговара на пет питања у вези са предстојећим изборима

* Какав резултат очекујете на предстојећим изборима?

Очекујем да ћемо 24. априла остварити бољи резултат него на претходном гласању. Атмосфера у кампањи на коју наилазимо даје нам основа да верујемо да је тако. Обилазећи Србију срећемо много нових људи и нове енергије. Очито је да подршка нашој партији расте, иако смо били на власти, што није уобичајено.

* Односи са СНС су на ивици жилета. Да ли ћете поново бити заједно у власти?

Са напредњацимо смо се слагали око свих важних питања. Било је неслагања око неких специфичности и било је индивидуалних иступа појединих чланова, али то су ситна разилажења. По државотворним питањима нема никаквог раскорака између наших партија и лидера. А ко ће формирати власт после избора, оставићемо грађанима да одлуче.

* Да ли сте изневерили очекивања бирача пристајући на смањивање плата и пензија и усвајање Закона о раду?

Нисмо изневерили очекивања наших бирача. Макроекономска и финансијска ситуација је била заиста лоша и морали смо да се одричемо неких ствари. Међутим, сада је сигурно да не може и неће бити даљег смањења плата и пензија. Мора се више радити на запошљавању грађана.

* Које сте грешке правили док сте били на власти и шта ћете радити другачије ако будете у прилици да одлучујете?

Увек може боље, али крупних грешка у раду владе у претходном периоду није било. Има неких ситних ствари које смо могли да урадимо другачије. У времену пред нама требало би да доминантан буде квалитет живота обичног човека – запошљавање, инвестиције, једнаке шансе у образовању, здравство. Сада нам је потребно више душе. А политичари имају душу и дошло је време да то и покажу.

* Да ли сте више изгубили одласком ПУПС или добили доласком Зелених?

ПУПС у последње време није одражавао праве интересе пензионера. Такође, ни њихова позиција није била таква као што су тврдили, јер бисмо на претходним изборима имали 1,6 милиона гласова, што није био случај. Зато мислим да нисмо ништа изгубили њиховим одласком. А савез социјалиста и Зелених је природан, користан и у складу је са трендовима у свету. То је та слика лубенице – зелена споља, црвена изнутра.

Извор: Вечерње новости

 

Категорије: Вести|Избори 2016