GOVORNICA: Slavica Đukić Dejanović Vesti

Slavica Đukić Dejanović odgovara na pet pitanja u vezi sa predstojećim izborima

* Kakav rezultat očekujete na predstojećim izborima?

Očekujem da ćemo 24. aprila ostvariti bolji rezultat nego na prethodnom glasanju. Atmosfera u kampanji na koju nailazimo daje nam osnova da verujemo da je tako. Obilazeći Srbiju srećemo mnogo novih ljudi i nove energije. Očito je da podrška našoj partiji raste, iako smo bili na vlasti, što nije uobičajeno.

* Odnosi sa SNS su na ivici žileta. Da li ćete ponovo biti zajedno u vlasti?

Sa naprednjacimo smo se slagali oko svih važnih pitanja. Bilo je neslaganja oko nekih specifičnosti i bilo je individualnih istupa pojedinih članova, ali to su sitna razilaženja. Po državotvornim pitanjima nema nikakvog raskoraka između naših partija i lidera. A ko će formirati vlast posle izbora, ostavićemo građanima da odluče.

* Da li ste izneverili očekivanja birača pristajući na smanjivanje plata i penzija i usvajanje Zakona o radu?

Nismo izneverili očekivanja naših birača. Makroekonomska i finansijska situacija je bila zaista loša i morali smo da se odričemo nekih stvari. Međutim, sada je sigurno da ne može i neće biti daljeg smanjenja plata i penzija. Mora se više raditi na zapošljavanju građana.

* Koje ste greške pravili dok ste bili na vlasti i šta ćete raditi drugačije ako budete u prilici da odlučujete?

Uvek može bolje, ali krupnih greška u radu vlade u prethodnom periodu nije bilo. Ima nekih sitnih stvari koje smo mogli da uradimo drugačije. U vremenu pred nama trebalo bi da dominantan bude kvalitet života običnog čoveka – zapošljavanje, investicije, jednake šanse u obrazovanju, zdravstvo. Sada nam je potrebno više duše. A političari imaju dušu i došlo je vreme da to i pokažu.

* Da li ste više izgubili odlaskom PUPS ili dobili dolaskom Zelenih?

PUPS u poslednje vreme nije odražavao prave interese penzionera. Takođe, ni njihova pozicija nije bila takva kao što su tvrdili, jer bismo na prethodnim izborima imali 1,6 miliona glasova, što nije bio slučaj. Zato mislim da nismo ništa izgubili njihovim odlaskom. A savez socijalista i Zelenih je prirodan, koristan i u skladu je sa trendovima u svetu. To je ta slika lubenice – zelena spolja, crvena iznutra.

Izvor: Večernje novosti

 

Kategorije: Vesti|Izbori 2016

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.