Најновије

Обележен Светски дан здравља у Новом Саду Вести

„Здравство мора да буде општа тема присутна на политичкој сцени. Нема здраве Србије без здраве нације“, рекао је председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић на обележавању Светског дана здравља на Тргу слободе у Новом Саду. Лекари и здравствени радници, кандидати на листама за избор републичких, покрајинских посланика и одборника у Новом Саду представили су се Новосађанима и на штандовима са њима разговарали о различитим здравственим проблемима – о здравој души, о здравом срцу, о здрављу жене и деце, о здравој храни, о алергијама од којих пати све више људи.

„Лекари су грађани света који се баве хуманим послом, помажу људима, без обзира на веру, нацију, имовно стање и политичку опредељеност. Зато ми подржавамо бољи здравствени систем и здравствену заштиту у целини, да што више људи има бесплатне здравствене услуге. За здрав народ потребна је политичка стабилност, да народ не доживљава стресове, а за то смо одговорни ми политичари. Да Србија процвета 24. априла, на Цвети, да Србија буде јака, развијена и поштована“, истакао је председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић.

Потпредседник Јединствене Србије и председник Покрајинског одбора ЈС Срђан Кружевић напоменуо је да Коалиција СПС-ЈС брине о здрављу људи да су то и до сада увек чинили када су били на месту где се одлучује и да су увек имали конкретне мере да олакшају живот онима којима је лекарска помоћ, лек или превоз до лекара непроцењиво олакшање.

Председник ПО СПС у Војводини Душан Бајатовић нагласио је: „На данашњи дан руководство Градског одбора СПС у Новом Саду и Покрајинског одбора у Војводини дали су крв и потписали донорске картице и тако личним примером допринели обележавању Светског дана здравља. На тај начин показали смо и солидарност и одлучили да помогнемо другима. Наш задатак је да се бринемо о здрављу деце и жена. Наши здравствени радници раде добро, многи врхунски стручњаци су овде са нама, али не могу да раде помоћу штапа и канапа. Потребна је савремена опрема и пристојна награда за њихов рад. Зато хоћемо добре амбуланте и домове здравља и лекара у сваком селу“.

SPS-JS, NOVI SAD 04, 07.04.2016.

Категорије: Вести|Избори 2016