Најновије

Дачић: Србија неће никог молити нити ће дозволити да је понижавају Вести

Министар иностраних послова Ивица Дачић данас је, поводом информација да је Хрватска зауставила преговоре између Србије и ЕУ, рекао да Србија неће никог молити нити се понижавати, нити ће дозволити да је било ко понижава постављањем разних услова из билатералних односа.
Дачић је у Новом Саду рекао новинарима да има много ствари које би Србија могла да замери Хрватској, од, како је рекао, ломљења ћириличних табли, до акције “Олуја”.
По његовим речима, ако би се вратили још мало у прошлост могли бисмо да говоримо о томе колико Србе и Јевреје вређа величање усташке државе – Независне државе Хрватске и колико је људи побијено у том, како је нагласио, геноциду и холокаусту за време Другог светског рата.
“Има много билатералних проблема, али ми смо се о томе договорили и сам хрватски Сабор је изгласао да то неће постављати као услов за европске интеграције Србије. Та тема још није била на дневном реду и ми још не знамо какав је званичан став Хрватске”, реако је Дачић.
Он је рекао да Европска унија, у којој је 28 земаља, треба добро да размисли да ли је то “допринос миру и стабилности у региону или је допринос дестабилизацији региона”.
Извор: Танјуг